DE REGIO

Málaga staat vooral bekend om haar bevoorrechte klimaat: een warm klimaat in de winter (met zachte minimumtemperaturen) en een gematigd zeeklimaat in de zomer.

Het is een multiculturele stad waar bezoekers hun vrije tijd naar wens kunnen doorbrengen: cultuur, sport, zon en strand, natuur, familie,etc. Ontdek alles wat deze Andalusische stad te bieden heeft!

Zon en strand


Málaga heeft verschillende stranden met alle nodige services langs een kustlijn van 160 kilometer. Sommige stranden bevinden zich in stedelijke gebieden en zijn makkelijk toegankelijk terwijl andere verborgen zijn in natuurgebieden en omringd zijn door de inheemse natuur waardoor u in een unieke omgeving terechtkomt.

Dankzij haar uitstekende klimaat met meer dan 320 dagen zon per jaar en haar warme temperaturen is dit de ideale plaats om het hele jaar door te genieten van haar stranden.

Natuur


Málaga heeft een prachtig natuurlijk erfgoed waar u diverse activiteiten te land, ter zee en in de lucht kunt doen. U kunt bijvoorbeeld een uitstap te voet, met de fiets, te paard of met een terreinwagen doen of u zelfs wagen aan canyoning, bungeejumping en kanoën.

Cultuur


In de stad Málaga vindt u 36 museums waar onder andere klassieke, hedendaagse, historische, gastronomische en autogerelateerde werken worden tentoongesteld. We raden u zeker aan een bezoek te brengen aan het Museo Picasso in Málaga, het Museo Carmen Thyssen en het Centre Pompidou.

In andere steden van de provincie kunt u ook museums en toonzalen bezoeken waar u kennis kunt maken met de kunst en de tradities van de lokale bevolking.

De multiculturele diversiteit van Málaga wordt ook bewezen door het ruime aanbod aan theater- en bioscoopvoorstellingen waar belangrijke evenementen worden gehouden zoals film-, theater- en muziekfestivals en flamenco-shows.

Shopping


Málaga telt meer dan dertig winkelcentra verspreid over de hele provincie waar u kunt gaan shoppen. Bovendien heeft elke stad, voornamelijk in het historische centrum ervan, talrijke winkels en handelszaken waar typische ambachtelijke producten en artikelen van gekende of exclusieve merken verkrijgbaar zijn.

Deporte


Door haar weersomstandigheden is Málaga de ideale bestemming om sport te beoefenen en belangrijke sportevenementen te organiseren. Zo zijn de marathon in de stad Málaga, de triatlon of de volksloop bekende evenementen.

Sporters vinden hier ook sportfaciliteiten of natuurgebieden waar verschillende sporten kunnen worden beoefend zoals golven, zwemmen, zeilen, diepzeeduiken, windsurfen, sportvissen, kanoën, wandelen, tennissen, padel, atletiek, fietsen, boogschieten of paardrijden.

Familie


Er is een ruim aanbod aan ontspanning voor families:

  • Waterpretparken in de zomer: Torremolinos, Vélez-Málaga of Mijas.
  • Pretparken zoals Tivoli World.
  • Avonturenparken zoals Bioparc Fuengirola of Selwo Aventura, waar u kunt genieten van dieren in hun natuurlijke habitat.
  • Aquariums zoals Selwo Marina en Sea Life, waar u de zeedieren kunt bewonderen.
  • Natuurgebieden zoals de Laguna de Fuente Piedra, één van de belangrijkste reservaten met flamingo's in Europa.